Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Adja meg nevét, e-mail címét és elküldjük Önnek, hogyan teheti energiatakarékossá otthonát.

Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Csőfűtés

A DEVI csőfűtési rendszer (DEVIflex vagy önszabályzó) fűtőkábelekből, devireg termosztátokból valamint szerelési segédanyagokból áll.

Milyen funkciót tud a csőfűtés ellátni

csőfűtő rendszer felépítéseA DEVI csőfűtési rendszer elsősorban ivóvizek-, szennyvizek-, tűzivíz-vezetékek, valamint csapadékelvezető csatornák elfagyásának elkerülésére alkalmazhatók: Használatukkal olyan problémákat szűntethetünk meg, mint az akadozó ivóvíz ellátás, fagyásból keletkező csőtörés és beázás, stb. A elfagyó csövek javítása komoly költségeket és rengeteg munkát vonzhat magával.

A DEVI elektromos fűtőkábelek folyamatos hőntartást biztosítanak, ezáltal a problémák egyszerűen megelőzhetők. A csőfűtés kialakítható csőbe rakható és a csőre helyezhető fűtőkábelek segítségével. A csőfűtést kétféle technológia biztosítja: Használhatunk fix teljesítményű Deviflex™, és önszabályozó DEVI™ fűtőkábeleket.

A Deviflex™ fűtőkábeleket csak fixen, előre leszabott hosszban, előreszerelt hidegvéggel szerezheti be. Ezek a csőfűtő kábelek állandó teljesítménnyel üzemelnek, ellentétben az önszabályozó kábelekkel, melyk igényre szabott hosszúsággal alkalmazhatóak, teljesítményük pedig a hőmérséklet függvényében változik.

Egy komplex DEVI csőfűtési rendszer (DEVIflex vagy önszabályzó) fűtőkábelekből, devireg termosztátokból valamint szerelési segédanyagokból áll. A csőre helyezett hőérzékelő segítségével, valamint a Devireg termosztátokkal precíz szabályozást érhetünk el.

  • csövek fagyvédelme (pl. +3-5°C)
  • csövek kívánt hőfokon tartása (pl. +35°C)

Fagyvédelemre ott van szükség ahol a csövet és benne lévő anyagot elfagyás ellen kell megvédeni.
Hőfokon tartásnak ott van kiemelt szerepe ahol a csőben cirkuláló folyadékot állandó hőmérsékleten kell tartani a cső teljes hosszában.
A DEVI fűtőkábelek kültérre/ beltérre, föld alá vagy föld fölé egyaránt beépíthetők. Alapvetően kétféle beépítési módot különböztethetünk meg: csőre szerelt illetve csőbe épített fűtőkábelt.
A DEVI csőfűtés szabályozó termosztátjainak speciális hő érzékelői segítségével 0,2°C pontossággal állítható a cső hőmérséklete, amely rendkívül energiatakarékos működést garantál.

 

Devireg termosztátok

Az elektronikus termosztátok segítségével pontosan szabályozhatjuk csőfűtő rendszereinket. A termosztáthoz tartozó érzékelőt a fűtendő csőre kell installálni, ezáltal a csőfűtés nem lesz folyamatos, csak akkor fog üzemelni, amikor a cső hőmérséklete eléri a beállított alsó, küszöb határt. A termosztát használata az önszabályozó kábelekkel kialakított csőfűtő rendszereknél is ajánlott.

 

Kiegészítő tartozékok a csőfűtéshez

A Csőfűtő rendszer kialakításához szükségünk lesz kiegészítő tartozékokra is, mivel a fűtőkábelek rögzítését öntapadó alumínium szalagokkal lehet a legideálisabban elvégezni. Kiegészítő tartozék még a figyelmeztető felirat is, melyet a leszigetelt csöveken kell elhelyezni.

 

A csőfűtés előnyei

Fagymentes csövek, folyamatos folyadékszállítás, földbe süllyesztett csöveknél csökkenthető a beépítési mélység, nincs javítási költség egy fagyos tél után, a csövek szerelvényei hosszabb élettartalmúak lesznek, hatékonyabb lesz a melegvízellátás is.

 

Fogyasztása

Egy csőfűtés teljesítményigénye függ a cső méretétől, a hőszigetelés vastagságától és a környezeti hőmérséklettől. A csőfűtés fogyasztása a (szükséges hő veszteség pótlása) a cső átmérőjének hosszúságának és az alkalmazott hőszigetelés vastagságának a függvénye. ( a csőfűtés fogyasztása könnyedén megállapítható a DEVI kereszttáblázatából)

 

Csőfűtés szerelése

A csőre felhelyezett fűtőkábeleket teljes hosszában rögzíteni kell öntapadó alu-szalaggal, műanyag csövek alkalmazása esetén a cső aljára is szükséges szalagos rögzítés. Kiterjedt csőfűtő hálózatokat ajánlott hosszabb fűtőkábelekből kialakítani. Kisebb csőleágazásoknál nem szükséges különálló kábeleket használni. Fektessük a fűtőkábelt oda-vissza, akkor is, ha a teljesítmény igény nem is indokolná azt. Az kész, leszigetelt csöveket 5 méterenként, jól látható, figyelmeztető felirattal kell ellátni.

Elektromos csőfűtést jelző tába

Élettartam, garancia

A DEVI csőfűtő kábelekre általánosan meghatározott élettartam és garancia vonatkozik.
(20 év teljes körű garancia a fűtőkábelekre. Az élettartam ennél is hosszabb)

 

Szükséges teljesítményt és kábeltípust meghatározó táblázat

 

A megfelelő csőfűtéshez szükséges teljesítményt és kábeltípust meghatározhatja a táblázat alapján. Az 1 m csőre szükséges teljesítményt könnyedén kiválaszthatja a táblázat segítségével, a csőméret, a hőszigetelés vastagság, és a hőmérséklet különbség (ΔT) függvénye alapján. Így Ön is könnyedén kiválaszthatja a csőfűtéshez megfelelő fűtőkábelt.

csőfűtés teljesítményszámító tábla

Milyen hőmérsékletre fűt fel egy fűtőkábel?

Erre nincs pontosan megadható válasz, hiszen függ a beépített burkolattól, környezeti hőmérséklettől. De ez nem gond, mert hiszen mindenféle fűtésrendszernek ezért is van szabályzása termosztáttal illetve még azért is, mert energiát lehet vele megtakarítani és javítja a komfort érzetett a jól beállított fűtésrendszer.