Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Adja meg nevét, e-mail címét és elküldjük Önnek, hogyan teheti energiatakarékossá otthonát.

Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Rámpafűtés és útfűtés

A DEVI fűtőkábelek hó és jégolvasztásra, útfűtésre, valamint rámpafűtésre kiválóan alkalmasak. Autóbehajtók, lépcsők, járdák gyalogos és járműforgalmának megfelő biztosítását oldhatjuk meg ezzel a rendszerrel a téli hónapokban. A fűtőrendszer DEVI (DEVIflex, DEVIsafe,DEVIsnow) fűtőkábelekből, automatikus szabályzóból és szükség szerint fűtőkábel rögzítő elemekből áll.

Útfűtés és rámpafűtés a DEVI rendszereivel

  • A DEVI útfűtést biztosító rendszer igen rugalmas: beépíthető bármilyen típusú felület esetében (aszfalt, beton, kő)
  • Megbízható DEVI minőség: Erősített, időtálló kábel köpeny fokozott mechanikai igénybevételnek és időjárásnak ellenáll.
  • Automatikus és gazdaságos működés: A teljesen automatikus működést beépített nedvesség- és hőmérsékletérzékelők biztosítják. A fűtés kizárólag a szükséges időtartamra korlátozódik.
    A felület száradása után automatikusan kikapcsol. A rendszer előnyeit figyelembe véve a beépítési és üzemeltetési költségei eltörpülhet a hó és jég által okozott károk javításának költségeihez képest.

Milyen előnyei vannak a rámpa és útfűtés használatának

Az útfűtéssel biztonságossá, jég- és csúszásmentessé tehető a gépkocsi behajtó, járda és a lépcsők is. A rámpafűtéssel az anyagi károk és a balesetek is megelőzhetők, biztonságosabb üzleti és családi környezet alakítható ki. Elkerülhető a burkolatot és a környezetet is károsító só szórása.

Mekkora az útfűtés és a rámpafűtés fogyasztása

Átlagos kültéri burkolatoknál (térkő beton járólap) 250-300W/m² teljesítménnyel kell számolni. A fűtött felület méretének ésszerűsítésével csökkenthető a fogyasztás pl. elegendő csak az autó nyomsáv fűtése a felhajtón. Az alábbi ábrán jól látható, hogy miként lehet optimalizálni a utak és rámpák felületének fűtését.

elektromos út és rámpafűtés optimalizálása

Élettartam, garancia

A DEVI fűtőkábelekre általánosan meghatározott élettartam és garancia vonatkozik. (20 év teljes körű garancia a fűtőkábelekre, javítási költség megtérítésével. A fűtőrendszer élettartama ennél is hosszabb)

Megfelelő fűtőkábel kiválasztása út és rámpafűtéshez

útfűtés - rámpafűtésAz optimális fűtés eléréséhez a burkolat és a teljesítmény függvényében kell meghatározni a kábel típusát és annak hosszúságát. A beépítendő teljesítmény képlete = felület (m2) x W/m2 teljesítmény. Az eredm értéknek megfelelően kell a kábeleket beépíteni.

Fontos tudni, hogy a lefektetett kábelek nem vághatók el, nem toldhatók és nem keresztezhetik egymást!

A lefektetett útfűtő kábelek ohmikus és szigetelési ellenállását a lehelyezés előtt és után is meg kell mérni.

-5°C környezeti hőmérséklet alatt a kábelek nem fektethetők.

A kábelhez mellékelt szerelési útmutató egyben a garancialevél is, ezt a fektetéskor kell kitölteni. A kábelekre 20 év garanciát ad a DEVI.

 

Az elkészült kábeleket hidegvéggel készítik gyárilagés az összekötéseket a gyárban le is ellenőrzik, ezért a hibalehetőség kizárt. A gondos megmunkálás, a minőségi anyagok és a modern technológia kiváló minőséget garantál.

 

Kapcsolódó termékeink