Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Adja meg nevét, e-mail címét és elküldjük Önnek, hogyan teheti energiatakarékossá otthonát.

Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Ereszcsatorna fűtés

A DEVI fűtőkábelek alkalmazhatók tetőkhöz, esőcsatornákhoz jég és fagyvédelemre csatornák eldugulásának valamint a homlokzat a tető és az egyéb szerkezeti elemek fagykárának elkerülésére. A rendszer (DEVIsafe,DEVIsnow vagy önszabályzó) fűtőkábelekből, automatikus szabályzóból és szükség szerint fűtőkábel rögzítő elemekből áll.

A téli zord időjárás és a 0 fok alatti fagy, komoly problémát jelenthet az otthonokban. Ne várja meg, hogy épületeinek csatorna rendszere, annak lefolyólya szétfagyjon az hideg miatt! A tönkrement lefoylók és csatornák további károkat is okozhatnak, mint a falak vakolatainak leázása! Ezeket a bosszantó problémákat érdemesebb megelőzni, mintsem nagyobb költségekbe verje magát a javítási munkálatokkal! Miként alakulhat ki egy ilyen költséges probléma? nézzünk meg egy példát:

A bőséges téli csapadék következtében a tetőn feltorlódhat a hó, amely a későbbi napsütésnek köszönhetően elkezd olvadni. A leolvadt hóból hólé keletkezik, amely a hideg csatornára érkezve megfagy. Ez a folyamatos növésben lévő jégdugó altorlaszolja és gátolja a vízelvezetést, amely beázáshoz és balesetveszélyhez vezethet a jégcsapok kialakulása végett.

Előzze meg a problémákat ereszcsatorna fűtéssel

Az általunk kiépített elektromos fűtőrendszerrel megelőzheti a téli időjárás okozta hó és jég károkat. Az általunk használt Deviflex™ fűtőkábelek és Devireg™ termosztátok segítségével egyszerűen kiépíthető ereszcsatorna, lefolyó, vápacsatorna, attikacsatorna és tető fűtőrendszer. Rendszereink megbízható és tartós megoldást nyújtanak Önnek. Automatikus üzmeltetésre is lehetőseég van a Devireg™ 850 szabályozóval, amely a nedvesség és hőmérséklet alapján automatikusan szabályoz. Lehetőség van csak hőmérséklet alapú szabályozásra is, azonban ilyenkor manuális beavatkozásra is szükség van.

Hova ajánlott ereszcsatorna fűtést telepíteni

Ereszcsatornák, vápacsatornák, Tetőfelületek

A hó és jégmentesítő rendszert a tető szegélye mentén, illetve a jég és hó felhalmozódás szempontjából veszélyeztetett helyekre kell telepíteni. A vízszintes és függőleges ereszcsatornák károsodása a rendszer megbízható működésével az olvadás utáni hatékony és szabad vízelvezetéssel küszöbölhető ki.

Amit érdemes tudni az ereszcsatorna fűtésről

Automatikus és gazdaságos működés: A teljesen automatikus működést beépített nedvesség- és hőmérsékletérzékelők biztosítják. A fűtés kizárólag a szükséges időtartamra korlátozódik.
A felület száradása után automatikusan kikapcsol.
Megbízható DEVI minőség: Erősített időtálló kábel köpeny fokozott mechanikai igénybevételnek és időjárásnak ellenáll (erős UV sugárzás)
A rendszer előnyeit figyelembe véve a beépítési és üzemeltetési költségei eltörpülhet a hó és jég által okozott károk javításának költségeihez képest.

A rendszer előnyei

A tetőszerkezeti és vízelvezető elemeinek károsodása elkerülhető. (szétfagyott lefolyó leázó vakolat stb.) A hó vagy jég közvetlen balesetveszélyt okozhat, ha feltorlódva leszakad. Egy átlagos ereszcsatorna és lefolyó teljesítmény igénye 40W méterenként.

Élettartam, garancia

A DEVI fűtőkábelekre általánosan meghatározott élettartam és garancia vonatkozik.
(20 év teljes körű garancia a fűtőkábelekre. Az élettartam ennél is hosszabb)

A fűtőrendszer kiépítési lehetőségei

  • ereszcsatorna fűtéseEreszcsatornák fűtése: A kábelek típusától függ az ereszcsatornába helyezett fűtőszálak száma. Ez általában 1-2 szál kábelt jelent. Kialakítás szempontjából lehet két külön kábelt indítani egy pontból, vagy megoldható a rendszer kiépítése egy kábel, oda-vissza fektetésével is. A lefolyókat érdemes teljes egészében fűteni. Az általunk alkalmazott DTCE-20-as fűtőkábel "U" alakban belógatható a lefolyókba. Kiegészítő tartóként lánc, illetve egyéb tartó beszerelése javasolt.
  • vápa csatornák fűtéseVápacsatornák fűtése: A fűtőkábel típusához valamint a teljesítményigényhez mérten 7,5-15 cm távolsággal helyezzük a fűtőszálakat a vápába, hosszirányban lefektetve. A kábelek rögzítését műanyag kábeltartó sínnel, illetve fém (lehet réz, horganyzott acél) rögzítőszalaggal, illetve ráccsal, vagy más megoldással oldhatjuk meg. Amennyiben a lefolyót is fűteni kell, úgy a kábelt, az ereszcsatorna fűtésnél leírtak alapján be kell lógatni.
  • tetőfűtés kiépítéseTetőfűtés: A tetők megfelelő fűtéséhez DTCE-30, vagy önszabályozó kábelt használunk. A fűtőrendszert a hófogók alá építjük ki, rögzítéséhez pedig különféle rögzítőelemeket alkalmazunk. A kábel külső köpenye ellenáll az időjárás viszontagságainak. A vízmentes gyári hidegvégkötés miatt a tetőre szerelés biztonságos.

 

További hasznos információk

Az esőcsatornák fagymentesítésére használt fűtőkábelek között megkülönböztetünk állandó teljesítményű és önszabályzó fűtőkábeleket. Az állandó teljesítményű fűtőkábelek konfekcióméretben előre gyártott hosszakban vásárolhatóak, míg az önszabályzó fűtőkábel igény szerint méretre vágható. A pontos és energiatakarékos üzemeltetés érdekében az önszabályzó fűtőkábelekhez is használjon DEVI hőmérséklet szabályzó termosztátot mert az önszabályzó kábel nevéből adódó gyakori félreértés,hogy nem szükséges hozzá termosztát.

Kapcsolódó termékeink