Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Adja meg nevét, e-mail címét és elküldjük Önnek, hogyan teheti energiatakarékossá otthonát.

Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Az elektromos fűtőfólia tulajdonságai és árai

2017-05-03

Az elektromos fűtőfólia az infrafűtés egyik típusa. A modern fűtőfóliák alkalmazásával megszűnnek a kezdeti elektromos fűtések esetében ismert negatívumok, mint pl. a túlzott energiafogyasztás, a könnyű meghibásodás, stb…

Az új típusú fűtőfóliák többfajtaképpen felhasználhatók. Alkalmazhatók padlófűtésként, fal, illetve mennyezeti fűtőrendszerként is. Bármelyik megoldást is választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy otthonunk optimális hőn tartását az egyik leg takarékosabb módon valósítjuk meg.

A fűtőfólia pozitív tulajdonságai

A fűtőfólia kiterjedt felületének köszönhetően egyenletes meleget biztosít az adott helyiségben. Így a szoba bármely pontjában ugyan azzal a hőmérséklettel találkozhatunk. Nem lesznek hideg sarkok, ahova kicsapódna a pára, és kiemelten meleg pontokkal sem találkozunk majd. Kiépítése egyszerű, és jóval költséghatékonyabb a gáz üzemű fűtőrendszerek kiépítésénél. Üzemeltetése is egyszerű, valamint a kialakításának köszönhetően a hiba lehetőségek is minimálisak. Az újabb, harmadik generációs fűtőfóliák már intelligens fűtőrendszerek, amely annyit tesz, hogy a fűtőfelület érzékeli is a környezeti hőt és annak megfelelően szabályozza az adott fóliarész teljesítményét. Ezáltal még inkább lecsökken a fűtésre szánt energiafelhasználás.

 

Elektromos fűtőfólia

Árak

Az elektromos fűtőfólia ára a kialakítástól, a teljesítménytől és a kiterített fólia területétől függ. Egyes termékek beszerezhetők már 16-17.000 FT/nm áron, de innentől csak felfelé indulnak az árak. Azonban mikor árról beszélünk, a beépítés költségét is számoljuk bele fűtőrendszerbe. Az összköltségnél jól látható, hogy rengeteget spórolhatunk azzal, ha 0-ról indulunk és az elektromos fűtést választjuk.