Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Adja meg nevét, e-mail címét és elküldjük Önnek, hogyan teheti energiatakarékossá otthonát.

Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Fűtőkábellel való fűtés és a fűtőszőnyeg előnyei

2017-05-05

Napjainkban 4 fűtési stílussal találkozhatunk. A fafűtést bizonyára mindenki ismeri, ugyanis ennek van a legrégebbre visszanyúló múltja. A fatüzeléses fűtést elhagyva, választhatunk a gáz, elektromos, illetve infra fűtés mellett. Mindegyik fűtési rendszernek van előnye, és hátránya is egyaránt.

Egyre inkább terjedőben van az elektromos fűtés, amely a fejlett elektromos hálózatoknak köszönhetően, egyre könnyebben elérhető, és a technikai fejlesztések révén egyre költséghatékonyabb is. A közkedvelt padló fűtéseknél is a fűtőszőnyeg alkalmazása egyre ideálisabb megoldást jelent.

fűtőszőnyeg lerakása

A költséghatékonyság fontos szempont

Sokan azért nem mernek belevágni otthonuk elektromos fűtéssel való fejlesztésébe, mert a kiépítési költségek mellett a magas villanyszámlával számolnak. Mint minden fűtési költséget, az elektromos fűtés költségét is jelentősen befolyásolja a ház szigetelése. Egy megfelelően szigetelt háznál jóval alacsonyabb fűtési költségekkel számolhatunk.

A spórolás más módja

A takarékosságnál sokan nem gondolnak bele a kiépítés költségébe, pedig ez egy komoly tényező. A gázfűtés és az elektromos fűtés kiépítése között hatalmas különbség van. Az fűtőszőnyeggel való fűtés kiépítése jóval alacsonyabb áron kivitelezhető, amely jó pár év havi számláját jelenti. Így ha még egyik rendszer sincs kiépítve, érdemes mérlegelni, hogy melyik rendszert válasszuk. Az elektromos fűtés kényelmes, halk és megbízható rendszer.

Kellemes hőérzet fűtőszőnyeg segítségével

Az elektromos fűtés az egyik legjobb megoldás a padlófűtésre. Nincs csőrepedés, szivárgás, amely miatt a teljes padlóburkolatot fel kéne szedni. A fűtőszőnyegnek köszönhetően egyenletesen eloszlik a hőmérséklet, kellemes hőérzetet biztosítva.

Tehát ha valaki a 0-ról indul, a fűtőrendszerek terén, gondoljon minden egyes részletre, a kiépítésre, üzemeltetésre, hibalehetőségekre, és ezek alapján válassza ki a számára ideális fűtési rendszert.