Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Adja meg nevét, e-mail címét és elküldjük Önnek, hogyan teheti energiatakarékossá otthonát.

Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Kiegészítő fűtések: érdemes-e fűtésre használni a klímát

2017-03-16

Gazdaságos, kötségkímélő, vagy nem is érdemes ilyen célokra használni? Nézzük meg mi a helyzet a klímás fűtőrendszerrel.

A legtöbb forgalomban levő légkondicionáló rendelkezik fűtés üzemmóddal, a fő kérdés, hogy vajon számolhatunk-e vele egy helyiségben, vagy akár egy egész lakásban mint elsődleges fűtő berendezés.

A rövid válasz: általában nem. A hosszabb válasz pedig: érdemes elolvasni ezt a klímás fűtéssel kapcsolatos cikket. Továbbá, amire a cikk nem tér ki az az, hogy ha mégis a klímára bíznánk a nagyobb részét a fűtés feladatának, akkor számolnunk kell azzal, hogy lemondunk az egyéb megoldások által nyújtott extra előnyökről, például a falfűtés vagy a padlófűtés az elektromos típusoknál számos pluszt tud, például a penész sokkal nehezebben telepszik meg a falakon, illetve a meleg padló lehetővé teszi a mezitlábas közlekedést a felfázás veszélye nélkül, a papucs illetve cipő viselése ezáltal azoknak sem lesz nélkülözhetelen, akik nem szeretik a szőnyegeket a lakásban, vagy akik számára akár háziállat miatt nehéz a szőnyegek tisztán tartása.

termosztát fűtéshez

Egy másik fontos szempontot érdemes figyelembe venni akkor, amikor például kiegészítő fűtésként klímát szeretnénk, használni: ez a technológia bizony igencsak felkavarja a szobákban levő port, még akkor is, ha nem áll vastagon a könyvespolcokon. Ez a faktor a légúti megbetegedésben szenvedőknek (pl. porallergia, asztma) kritikus fontosságú lehet, ezért mindenképpen legyünk körültekintőek, hogy hova szereltetjük fel a légkondit.