Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Adja meg nevét, e-mail címét és elküldjük Önnek, hogyan teheti energiatakarékossá otthonát.

Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Kiegészítő fűtések: Infrapanelek

2017-03-27

A Nap sugárzásának egyik komponense az infrasugárzás. Az infrapanelek is infrasugárzást képesek előállítani, elektromos áram felhasználásával. Az infrapanelek – a többi elektromos és nem elektromos fűtési rendszerrel szemben – nem a levegőt melegítik fel először, hanem a sugárzó közelében lévő tárgyakat és testeket, amelyek ezután átadják a hőt a levegőnek, és az így melegszik fel.

Ezért az infrasugárzással, infrapanellel történő fűtés során általában kisebb hőmérsékletet mérve is nagyon kellemes lehet az ember hőérzete. Mivel elsősorban a tárgyaknak, testeknek ad át hőt és nem a levegőnek, az infrapanel gazdaságosan alkalmazható nagy belmagasságú lakásokban, házakban.

 

Infrapanel

Az infrapanelt a mennyezetre keretben szokták felszerelni és szinte bármilyen színben kapható. A falra szerelhető változat inkább hasonlít egy falburkolathoz, amelyre sokféle borítást tehetünk. Létezik állványos kivitelű infrapanel is (bár ezeket szerencsésebb már infrasugárzóknak hívni). Ezek az állványos infrasugárzók az elektromos radiátorokhoz hasonlóan működnek, egyszerűen vezetékes áramhoz kell csatlakoztatnunk őket.

Az infrasugárzókat egyébként sokan használják az infrapanelek szinonimájaként, miközben valójában egy tágabb kategóriáról beszélünk, hiszen ide sorolhatjuk az előbb említett állványos infrasugárzókon kívül az összes egyéb formájú és kialakítású, fűtésre használt, infrasugárzást kibocsájtó berendezést.

Mentés

Mentés

Mentés