Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Adja meg nevét, e-mail címét és elküldjük Önnek, hogyan teheti energiatakarékossá otthonát.

Hogyan lehet 0 Ft-os fűtési költsége?

Milyen előnyei vannak a távoli fűtésszabályozásnak?

2017-05-08

Korábbi cikkünkből már kiderült, hogy okostelefonunk segítségével lehetőségünk van leellenőrizni a lakás termosztátját, így nem kell többet aggódnunk, hogy vajon milyen állásban felejtettük azt, de lehetőség kínálkozik akár a világ másik pontjáról is vezérelni az egész ház fűtési rendszerét.

Ide kattintva megtekintheti az általunk preferált DEVIreg™ Smart termosztátot.

A termosztát segít abban, hogy hosszabb távollét esetén sem szükséges a családi ház hőmérsékletét állandóan 20C°-on tartani. Ha elutazunk vagy esetleg hosszabb ideig vagyunk távol, segítségével fagymentesen tudjuk tartani az épületet, így megóvva annak épségét, állagát. Például egy telek esetén ez nem lehet egy utolsó szempont. Gondoljunk csak a házban futó vízcsövekre, vagy egyéb gépészeti berendezésekre, melyek kivannak téve a hidegnek. Ilyenkor a ház termosztátja segítségével lehetőség van úgynevezett "távolléti hőmérsékleten" (6 C°- 8 C°-on) tartani az épületet, ezzel biztosítva a fagymentességet.

 

Mennyire biztonságos?

 

A termosztát vezérléséhez használt szoftverek lehetőséget biztosítanak az egyes hibás működésből fakadó problémák elhárítására.  Így ha a távollét alatt a hőmérséklet valamilyen oknál fogva (pl. meghibásodik a kazán) a kritikus érték alá csökken, vagy például túlmelegszik (pl. termosztát hiba miatt) akkor értesítést kapunk a rendszertől.

 

Adax Set termosztát

 Adax set termosztát

Az Adax Set termosztát képes bármilyen fűtési rendszert, vagy egyéb elektromos eszközt, mint például kül- vagy beltéri világítást okostelefonról vezérelni. Képes a fűtést távolról ki- és bekapcsolni, programozható, illetve időzíthető. A berendezés tud státuszjelentéseket, valamint hiba esetén riasztásokat és értesítéseket küldeni a rendszer állapotáról.

 

A termékkel okostelefonon keresztül SMS-ben lehet kommunikálni. A szükséges szoftver iPhone vagy Android alkalmazáshoz is letölthetők az App Store-ból vagy a Google Play Store-ból.

 

További előnye, hogy kártyafüggetlen készülékkel is működik, ezáltal bármely szolgáltató elfőzetéses és feltöltőkártyás csomagjával egyaránt használható.

 

Korai verziója csak egyetlen termosztáttal rendelkezett, de kapható már a piacon zónafűtésre alkalmas is, amely minden egyes helyiség külön-külön történő vezérlésére használható.